Je antieke kast zorgvuldig verhuizen doe je zo

Je gaat verhuizen en je bent bezig met de voorbereidingen om je meubels te verhuizen. Maar dan kom je die ene kast tegen waar je tegenop ziet om te verhuizen: de antieke kast van je overgroot moeder. Hoe kan je deze kast het beste verhuizen? Hier een aantal tips hoe je deze het beste kan verhuizen.

Eigen voorbereiding

Deze prachtige kast is erg oud en daarom ook kwetsbaar. Deze kan je het beste goed voorbereid verhuizen zodat er zo min mogelijk beschadigd raakt.

  • Als eerst haal je de kast helemaal leeg.  De kast is al zwaar genoeg van zichzelf en het is dan ook niet handig om de kast vol te leggen met spullen. Ook al kan de kast op slot is het goed om de spullen er uit te halen. Dan kan je de kast veel makkelijker verplaatsen.
  • Haal ook de lades er uit. Lades in een kast zijn levensgevaarlijk tijdens het verhuizen. Deze kunnen er namelijk er alleen maar uit vallen of tegen iets aanvallen. Hierdoor kan de kast beschadigen, ook kan het zorgen voor ongelukken bij de verhuizers. Krijg je de lades er niet makkelijk uit? Dan moet je gereedschap pakken om de lades er uit te krijgen. Lukt dat niet? Dan heb je waarschijnlijk een sleuteltje nodig. In oude antieke kasten is hier vaak nog een bepaalde ruimte voor gemaakt. Deze sleutel ligt waarschijnlijk ergens in de kast.

Lades dichtplakken moet je niet doen. Bij bepaalde goedkope lichtgewicht kasten kan dit wel. Maar tape houdt deze zware lades niet.  

  • Maak de kast goed schoon. Doe dit niet met een goedkope allesreiniger! Doe dit met droge doeken zodat de lak niet kan uitbijten. Als volgt moet je de kast als het ware een beschermlaag geven. Dit doe je met de gespecialiseerde schoonmaakmiddelen die bij de kast hoort. Zo kan de kast minder snel beschadigen.
  • Nu komt het grootste werk van het verhuizen van de kast: het inpakken. Dit is een grote klus. Gebruik hiervoor inpakfolie en piepschuim. Daarnaast moet je blauw tape gebruiken. Deze beschadigd de lak namelijk niet. Als volgt kan je de kast inpakken met noppenfolie. Dit zorgt ervoor dat alles op de plek blijft zitten. Als laatst kan je voor de zekerheid altijd nog verhuisdekens gebruiken.

Het verhuizen

Voor verhuizen moet heel voorzichtig en met beleid gaan. Voordat je de kast gaat verplaatsen moet je je goed bedenken waar de kast komt te staan. Zo kan je gericht verhuizen en word de kast niet vaak onnodig verplaatst. Meet van te voren dus goed op waar de kast moet komen en of het past. Denk wel aan de lade en deuren die nog open moet kunnen.

Verhuizen bij jezelf is een grote opgave. Hiervoor kan je dus goed een verhuisbedrijf inschakelen. Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf kan je het beste een verhuisbedrijf uit de buurt nemen. Dit scheelt kosten in de kilometer vergoeding. Woon je in Hilversum? Zoek dan ook naar een verhuisbedrijf Hilversum. Daarnaast hoef verhuisbedrijven niet altijd duur te zijn. Je hebt namelijk ook goedkope meubeltransport. Verdiep je in de mogelijkheden om kosten te besparen.