Houtbouwers, alles wat jij moet weten

Dus jij wilt iets laten bouwen? Wat is het? Een veranda? Carport? Nieuw tuinhuisje of misschien echt een tuinhuis? Wat je ook wilt laten bouwen, je hebt hier een houtbouwer voor nodig toch? Zeker! 9/10 dingen die in je tuin gebouwd worden worden gemaakt door houtbouwers. In deze blog leg ik je alles uit wat je moet weten over houtbouwers. Ook gaan we kijken naar de verschillen tussen houtbouwers en wat ik zelf altijd erg belangrijk vind. De blog duurt ongeveer 5 minuten. Dus veel leesplezier!

Wat is een houtbouwer?

Een houtbouwer is een soort timmerman. De houtbouwer weet alles van hout. Hierbij is hij gespecialiseerd in tuin voorwerpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinhuis, schuur, veranda of carport. Alles wat jij in je tuin van hout wilt hebben kan een goede houtbouwer maken.

Verschillen tussen houtbouwers

Er zijn veel verschillende soorten houtbouwers. Zo heb je houtbouwers die veel vertellen maar weinig echt zelf kunnen. En houtbouwers die de prachtigste gebouwen kunnen maken. De kunst is bij houtbouwers om het verschil te kunnen zien. Het grootste verschil vaak hoe lang ze bestaan. Bestaan ze lang? Dan heb je negen van de tien keer een echte professional te pakken. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of het een eenpitter is of dat het een team houtbouwers zijn. Vaak zijn teams net wat beter georganiseerd maar ook iets duurder. Als laatste is het ook belangrijk om te kijken wat voor soort fundament ze gebruiken. Er zijn helaas best wat houtbouwers die erg mooi kunnen bouwen maar een slecht fundament neerleggen. Hier besparen ze veel geld mee maar de kwaliteit gaat er erg van achteruit.

Wat vind jij belangrijk

De een wil liever goedkoop en de ander liever iets wat lang goed blijft. Voor alle twee is veel te zeggen. Persoonlijk geloof ik altijd in een goede middenmoot. Een bedrijf(ja, geen eenpitter) die niet het duurste is, maar wel goed kwaliteit levert. Ook vind ik het belangrijk dat de projecten die ze gedaan hebben op de website staan. Zo kan ik goed bekijken of het past bij wat ik zoek. Je hebt namelijk ook houtbouwers die erg veel bezig zijn met landelijke houtbouw en houtbouwers die juist heel modern bouwen. Als er een moderne bouwer dan een landelijk gebouw gaat maken wordt dit net niks. Het is net alsof je dan voor worst bij een schoenmaker gaat kijken. Grote verschillen vragen andere soorten bedrijven.

Een goede houtbouwer

Bij ons in de buurt zit een hele goede houtbouwer. Dit bedrijf heeft voor ons een  tuinhuis gemaakt. Zij zijn gespecialiseerd in ontwerp en afwerking. Ook in de details zijn ze gigantisch goed. Dit was precies wat wij zochten. Daarom waren wij zo erg blij met hun. Het bedrijf waar ik het over heb heet Donker Houtbouw. Ben je nog opzoek naar een goede houtbouwer? Dan is het zeker niet weggegooid tijd om ook hen mee te nemen in je keuze maken. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk over wat jullie belangrijk vinden.