Hoe vind ik een goede schilder?

Ben jij van plan om zelf je huis van binnen te gaan schilderen of laat je dit toch over aan een specialist? Als je het goed wilt doen is het inhuren van een schilder een vereiste. Een vakman levert namelijk perfect schilderwerk voor binnen en buiten. Maar hoe vind je nou een goede schilder?
Volg hiervoor het volgende stappenplan.

  • Check de kennis van de schilderspecialist.
  • Controleer de kwaliteit van de verf.
  • Vergelijk de prijs van verschillende schilders.

Kennis van de schilder

Om te beginnen ga je bekijken wat een schilder allemaal kan. Een specialist vinden is een ingewikkelde klus. Heeft de schilder voldoende kennis? Weet hij precies wat hij doet? Dit zijn allemaal vragen waar je een antwoord op moet vinden. Een schilder met veel ervaring weet precies wat hij doet en op welke wijze hij zijn werkzaamheden verricht.

Kwaliteit van de verf

Een belangrijk onderdeel bij van het vinden van geschikte schilders is de verf die de schilder gebruikt. Als de kwaliteit van de verf niet goed is, wordt het eindproduct ook niet goed. Stel je voor dat je na twee jaar alweer een schilder nodig hebt, omdat de kwaliteit niet goed was. Dan betaal je uiteindelijk ook twee keer zoveel als je van tevoren gedacht had. Bij het aanvragen van de offerte vraag je naar de kwaliteit van de verf die de schilder gebruikt. Verder kan je aan de schilder vragen of je eerdere klanten mag benaderen voor recensies van het schilderwerk.

Vergelijk prijzen

De laatste stap bij het vinden van een goede schilder is het vergelijken van verschillende prijzen. Je wilt natuurlijk wel dat je schilderklus betaalbaar blijft. Daarbij is het wel van belang dat je niet zomaar blind op de goedkoopste offerte ingaat. Let goed op de kennis van de schilders en de kwaliteit van de verf. Na het bekijken van een aantal offertes zie je al snel de verschillen tussen bepaalde schilders.

Zoek een schilderspecialist

Weet je al hoe je een goede schilder vindt? Geen probleem! Enter Schilders brengt jou graag in contact met de specialisten van schilderbedrijven bij je in de buurt. Zij hebben namelijk een landelijk netwerk van de beste vakmannen. Voor vragen en advies kun je ook bij deze experts terecht.