Asbest laten verwijderen

Stel je voor. Je zit lekker op je bank tv te kijken, dan ineens zie je aan de overkant dat de straat wordt afgezet. Er komen mannen en vrouwen in witte pakken met maskers op. Voor je het weet zie je een bus met asbestsanering erop voorbij rijden. Dan bedenk je dat dat huis net zo oud is als die van jou. Oepsā€¦ Wellicht heb jij ook asbest! Wat kun je doen? Wat wil je doen? Wat kost het? Is het gevaarlijk? Kun je er ziek van worden? In deze blog geef ik je antwoord op al deze vragen. Daarnaast bespreek ik samen met je de mogelijkheden, wat het ongeveer qua tijd gaat kosten en of je nu direct in gevaar bent. Ook laat ik je weten waar je goedkoop asbest verwijderen. Veel leesplezier. De blog is ongeveer 5 minuten lezen šŸ˜‰

Hoe kom je erachter of jij ook last hebt van asbest?

Goeie vraag! Als je buren last hebben van asbest hoeft dit niet te betekenen dat jij er ook last van hebt. Voor je kunt gaan beginnen met het asbestsanering is het belangrijk om eerst te laten kijken of je asbest hebt. Eigenlijk best logisch. Helaas vergeten veel mensen dit onderdeel. Het heet asbestinventarisatie. Hierbij wordt gekeken waar je asbest hebt, hoeveel het is wat het bedrijf er aan kan doen en krijg je ook te horen wat het zou gaan kosten.

Is het gevaarlijk?

Over het algemeen is asbest niet gevaarlijk. Dit komt omdat asbest een natuurproduct is. Zolang het niet afgebroken wordt is er niks aan de hand en kun je gewoon gezond blijven doorleven. Asbest is gevaarlijk als je het afbreekt. Hierbij krijg je namelijk asbestdeeltjes die door de lucht zweven. Hierbij is het gevaar dat wanneer kleine asbestdeeltjes in je luchtwegen of je longen komen ze blijven plakken. Je afweersysteem kan heel goed de grotere asbestdeeltjes gevangen zetten. De kleine zijn juist het probleem. Deze kunnen gemakkelijk langs je afweersysteem zweven en nestelen zich dan in je longen of luchtwegen. Vaak heb je dit niet door. Pas als het te laat is krijg je bepaalde symptomen. Zoals hoesten. Uiteindelijk kan je er longkanker van krijgen. Als het asbest blijft zitten en niet afbrokkelt is er niks aan de hand en ben je niet in gevaar.

Wat kun je doen?

Goed. Nu je weet wat asbest is en of je last hebt van asbest is het ook best fijn om te weten wat je aan asbest kan gaan doen. Asbest is in Nederland onder strikte voorwaarde legaal om zelf weg te halen. Het enige nadeel is die voordelen. Er zijn strenge regels en instanties die meekijken of het goed gaat. Ergens ook best logisch. Als dit niet zo zou zijn kan de gehele bevolking ziek worden. Wij raden daarom altijd aan om een gespecialiseerd bedrijf in te huren om de asbest te laten verwijderen. Een bedrijf die goed is en erg veel ervaring hier mee heeft is Hardeman Isolatie. Naast het verwijderen van asbest kunnen zij ook goede nieuwe isolatie plaatsen.